Reklama

Pečená bravčovina

Pečená bravčovina

Zdroj: anc

Reklama

Porcie: 4, Čas prípravy: 40 minút, Čas pečenia: 60 minút

1 kg bravčového mäsa • soľ • mleté čierne korenie • 4 vetvičky rozmarínu • 2 PL feniklových semienok • 2 PL oleja • 40 g masla • 150 g koktailových paradajok • 2 buľvy fenikla • 2 červené cibule • 2 PL čiernych vykôstkovaných olív • 2 PL sušených paradajok v oleji • 250 ml mäsového vývaru

Mäso umyjeme, osušíme a zo všetkých strán dobre osolíme štvrtiny. Rozmarín umyjeme, osušíme, otrháme a spolu s fenikovými semienkami zmiešame na plytkom tanieri. Povrch mäsa potrieme olejom a zo všetkých strán obalíme v bylinkovej zmesi. Mäso zaistíme kuchynskou niťou. V pekáči rozpustíme maslo, na ktorom mäso zo všetkých strán opečieme. Pekáč preložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 50 až 60 minút.

Paradajky umyjeme a podľa veľkosti poprekrajujeme na polovice. Fenikel očistíme a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie mesiačiky. Olivy a sušené paradajky zlejeme a necháme odkvapkať. Zhruba 30 minút pred dopečením pridáme do pekáča zeleninu, osolíme, okoreníme a vrátime do rúry. Podlejeme trochou vývaru. Počas pečenia mäso polievame výpekom. Približne 10 minút pred dopečením k mäsu pridáme olivy a sušené paradajky. Z upečeného mäsa opatrne odstránime niť, nakrájame na plátky a podávame s pečenou zeleninou.