Pečená fazuľa
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 350 gram sušená biela fazuľa, 2 kus paradajka, 2 kus veľka cibuľa, 2 polievková lyžica hnedý cukor, 2 polievková lyžica paradajkový pretlak, 2 čajová lyžička horčicový prášok (mleté horčičné semienka), 1 čajová lyžička mletý zázvor, 2 polievková lyžica ocot, soľ, mleté čierne korenie
1.
Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň v tej istej vode varíme asi 10 minút, potom scedíme a prepláchneme čistou vodou.
2.
Rúru predhrejeme na 175 °C. Paradajky obaríme vriacou vodou, schladíme studenou a ošúpeme. Nakrájame na štvrtiny, odstránime semienka a nakrájame nadrobno.
3.
Cibuľu olúpeme a nakrájame. Zmiešame s paradajkami a fazuľou v zapekacom hrnci. Pridáme asi 350 ml vody, cukor, pretlak, horčicu, zázvor, ocot, soľ a korenie. Dáme zovrieť a chvíľku varíme. Zakryjeme a dáme do rúry asi na 2,5 hodiny, kým nie je fazuľa úplne mäkká. Ak treba, podlejeme vodou. Na záver dochutíme soľou a korením.
4.
Fazuľu môžete upiecť aj v kotlíku alebo ju v ňom len zohriať.