Potrebujeme: 1 kačka bez drobkov, 1 kg sladkých jabĺk, 100 g medu, šťava z 1 limetky, mleté nové korenie, mletá škorica, mleté biele korenie, soľ

Postup: 

1. Kačku opláchneme pod studenou vodou, osušíme, zvonka a znútra osolíme, ochutíme novým korením a necháme v chlade 2 hodiny odležať (najlepšie cez noc). Potom ju dáme chrbtom smerom dole do pekáča, na tučných miestach ju popicháme vidličkou a podlejeme 100 ml vody.

2. Pekáč prikryjeme pokrievkou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160 °C asi 90 minút. Potom kačku odkryjeme, pridáme k nej umyté jablká bez jadrovníkov nakrájané na štvrtinky.

3. Všetko polejeme limetkovou šťavou rozmiešanou s medom, s trochou škorice a korenia. Opäť dáme do rúry a pečieme, pokiaľ sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka. Počas pečenia podlievame kačku výpekom.

4. Hotovú naporciujeme a podávame s pečenými jablkami. Ako prílohu servírujeme ryžu.

Čas odležania: 2 hodiny

Čas pečenia: 2 hodiny