Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečená tekvica so syrovou omáčkou

Pečená tekvica so syrovou omáčkou

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kilogram muškátová tekvica, 6 polievková lyžica olivový olej, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 100 mililiter zeleninový vývar, 200 mililiter smotana na šľahanie, 200 gram syr s modrou plesňou (najlepšie typu gorgonzola), 1 hrsť pažitka, soľ, mleté čierne korenie

1.

Rúru predhrejeme na 200 °C. Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok (tie si odložíme bokom) a dužinu nakrájame na hrubšie mesiačiky. Poukladáme na pekáč a pokvapkáme 5 PL oleja. Pečieme 30 až 35 minút, kým tekvica nezmäkne.

2.

Medzitým zbavíme odložené jadierka prípadných vláken a dužiny a na suchej panvici opečieme. Stiahneme z ohňa. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.

3.

V rajnici na zvyšnej lyžici oleja opečieme oboje dosklovita, zalejeme vývarom a smotanou a prehrejeme. Pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a necháme ho rozpustiť. Dochutíme soľou a korením, podľa potreby ešte zriedime vývarom. Pažítku umyjeme, otrasieme a nakrájame na menšie kúsky.

4.

Tekvicu podávame so syrovou omáčkou, posypanú opečenými jadierkami a pažítkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS