Pečené bravčové koleno s červenou kapustou
18. 12. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:55)

Zdroj: Život
Čas príprava: 30 minút, čas pečenia: 40 – 50 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 bravčové kolená, 3 bobkové listy, 10 zrniek celého čierneho korenia, lyžica rasce, 1 cesnak, 200 ml piva, soľ, 3 l vody
Dusená kapusta: 2 hlávky červenej kapusty, soľ, 4 cibule, 2 lyžičky kryštálového cukru, 2 jablká, šťava z 1 citróna, 500 ml červeného vína, 200 ml oleja
Postup:
1. Očistené a umyté bravčové kolená dve hodiny povaríme v osolenej vode s cesnakom, rascou, bobkovým listom a čiernym korením.
2. Uvarené kolená vyberieme, dáme na vymastený pekáč a kožu narežeme. Osolíme, posypeme rascou a potrieme rozotretým cesnakom. Mäso dáme do vyhriatej rúry a za občasného polievania pivom pečieme dochrumkava.
3. Dusená kapusta: Kapustu nakrájame na tenké rezance, osolíme a necháme 15 minút postáť.
4. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Do hrnca vložíme kapustu a očistené postrúhané jablká. Pomiešame, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme citrónovou šťavou. 5. Podávame s parenou knedľou.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3-4