Pečené bravčové so smotanovými zemiakmi
13. 5. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:33)

Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte recept na pečené bravčové so smotanovými zemiakmi.
Potrebujeme: 1 kg bravčového stehna, 2 veľké cibule, 1,5 kg zemiakov, 200 ml kyslej smotany, plnotučná horčica, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL rasce
Postup:
1. Plátky bravčového stehna výdatne potrieme horčicou (použiť môžeme aj kremžskú), osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a navrch poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu.
2. Na ňu rozložíme na plátky nakrájané zemiaky, posypeme rascou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom (alebo bravčovou masťou).
3. Navrch rozotrieme kyslú smotanu. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 °C asi hodinu.
4. Tesne pred dopečením odstránime alobal, aby sa zemiaky trochu pripiekli. Podávame s čerstvou uhorkou.