Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečené bravčové so smotanovými zemiakmi

ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Vyskúšajte recept na pečené bravčové so smotanovými zemiakmi.

Potrebujeme: 1 kg bravčového stehna, 2 veľké cibule, 1,5 kg zemiakov, 200 ml kyslej smotany, plnotučná horčica, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL rasce

Postup:

1. Plátky bravčového stehna výdatne potrieme horčicou (použiť môžeme aj kremžskú), osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a navrch poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu.

2. Na ňu rozložíme na plátky nakrájané zemiaky, posypeme rascou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom (alebo bravčovou masťou).

3. Navrch rozotrieme kyslú smotanu. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 °C asi hodinu.

4. Tesne pred dopečením odstránime alobal, aby sa zemiaky trochu pripiekli. Podávame s čerstvou uhorkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS