Pečené jahňacie stehno s bylinkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus jahňacie stehno, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 zväzok tymian, 175 mililiter suché biele víno, 2 kus cesnak, 1 zväzok šalvia, 1 zväzok rozmarín, 2 kus bobkový list, hrubozrnná morská soľ, mleté čierne korenie
1. Rúru predhrejeme na 230 °C. Mäso potrieme olivovým olejom, tymianom, soľou a korením. Obviažeme kuchynskou niťou, aby mäso držalo tvar. Vložíme do pekáča a podlejeme vínom.
2. Hlavičky cesnaku rozpolíme a spolu s časťou šalvie, rozmarínu a s bobkovými listami poukladáme okolo mäsa. Vložíme do rúry. Po 20 minútach znížime teplotu na 170 °C a pečieme 2 až 2,5 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti.
3. Vyberieme z rúry, prekryjeme alobalom a necháme ešte 10 minút odležať.
4. Podávame so zvyškom byliniek.