Reklama

Pečené jahňacie stehno s bylinkami

Pečené jahňacie stehno s bylinkami

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus jahňacie stehno, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 zväzok tymian, 175 mililiter suché biele víno, 2 kus cesnak, 1 zväzok šalvia, 1 zväzok rozmarín, 2 kus bobkový list, hrubozrnná morská soľ, mleté čierne korenie

1. Rúru predhrejeme na 230 °C. Mäso potrieme olivovým olejom, tymianom, soľou a korením. Obviažeme kuchynskou niťou, aby mäso držalo tvar. Vložíme do pekáča a podlejeme vínom.

2. Hlavičky cesnaku rozpolíme a spolu s časťou šalvie, rozmarínu a s bobkovými listami poukladáme okolo mäsa. Vložíme do rúry. Po 20 minútach znížime teplotu na 170 °C a pečieme 2 až 2,5 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti.

3. Vyberieme z rúry, prekryjeme alobalom a necháme ešte 10 minút odležať.

4. Podávame so zvyškom byliniek.

Vyberáme pre vás niečo PLUS