Reklama

Pečené kačacie prsia na mede

Pečené kačacie prsia na mede

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 50 minút, Čas pečenia: 30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kg kačacích pŕs bez kosti, 100 ml oleja, soľ, mleté biele korenie

Omáčka: 3 lyžice vínneho octu, 4 lyžice medu, 400 ml pomarančovej šťavy, 4 klinčeky, 100 g sójových klíčkov, 1/2 citróna, 40 g masla, 1 lyžička škrobovej múčky

Postup:

1. Umyté a osušené prsia osolíme a okoreníme. Na plechu rozohrejeme olej a vložíme prsia kožou nadol. Pečieme v rúre na 200 °C asi 3 minúty. Mäso vyberieme, kožu zrežeme a vrátime späť do rúry na ďalších 15 až 20 minút. Často otáčame. Kožu nakrájame na rezance alebo kocky a na panvici opečieme dochrumkava.
30 minút

2. Do pomarančovej šťavy pridáme ocot, med, klinčeky a nakrájaný citrón. Varíme na miernom ohni 10 minút. Zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody. Omáčku scedíme, chvíľu povaríme, pridáme klíčky, na zjemnenie maslo a nalejeme na tanier.
15 minút

3. Upečené mäso nakrájame na plátky a naaranžujeme na omáčku s klíčkami. Môžeme preliať zvyškom omáčky. Vrch posypeme kúskami opraženej kože.

5 minút

Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4