Reklama

Pečené papriky v oleji

Pečené papriky v oleji

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

45 minút, 3 porcie

Potrebujeme: 6 kus väčšia farebná paprika, 2 strúčik cesnak, 500 mililiter olivový olej, 3 polievková lyžica ocot, soľ, mleté čierne korenie

1.

Papriky umyjeme a vcelku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 220 °C pečieme, kým koža nezačne černieť. Vyberieme, prekryjeme vlhkou utierkou, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme odležať. Takto sa šupka na paprike uvoľní.

2.

Papriky potom olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kúsky. V mise ich premiešame s octom, osolíme, okoreníme.

3.

Do pohárov dáme trochu roztlačené strúčiky cesnaku, naukladáme kúsky papriky a zalejeme olejom. Uzavrieme a skladujeme v chladničke. Majú trvanlivosť 2 až 3 týždne.