Pečené papriky v oleji
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
45 minút, 3 porcie
Potrebujeme: 6 kus väčšia farebná paprika, 2 strúčik cesnak, 500 mililiter olivový olej, 3 polievková lyžica ocot, soľ, mleté čierne korenie
1.
Papriky umyjeme a vcelku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 220 °C pečieme, kým koža nezačne černieť. Vyberieme, prekryjeme vlhkou utierkou, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme odležať. Takto sa šupka na paprike uvoľní.
2.
Papriky potom olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kúsky. V mise ich premiešame s octom, osolíme, okoreníme.
3.
Do pohárov dáme trochu roztlačené strúčiky cesnaku, naukladáme kúsky papriky a zalejeme olejom. Uzavrieme a skladujeme v chladničke. Majú trvanlivosť 2 až 3 týždne.