Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečené pstruhy na smotane

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT 4 pstruhy 50 g masla 100 ml bieleho vína 1 ČL muškátového kvetu 250 ml smotany na šľahanie hladká múka soľ 1 citrón 4 PL brusnicového kompótu

POSTUP:
1. Pstruhy na niekoľkých miestach narežeme, osolíme, poprášime hladkou múkou a na miernom plameni z oboch strán opečieme na masle (približne 5 až 7 minút z každej strany). 2. Do výpeku primiešame víno, muškátový kvet a smotanu, v ktorej sme najprv rozmiešali 2 PL hladkej múky. Omáčku prehrejeme. 3. Pstruhy na tanieri podlejeme omáčkou, ozdobíme kolieskami citróna a lyžicou brusnicového kompótu. Podávame napríklad s opekanými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS