Pečeňové guľôčky
16. 8. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Prísady (pre 4 až 6 osôb): 4 žemle, 1/2 malej cibule, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 125 g špiku z hovädzích kostí, 125 g hovädzej pečene, 1 PL masla, 2 vajcia, 1/4 ČL majoránu, štipka muškátového orieška, soľ, mleté čierne korenie, 40 ml hovädzieho vývaru
1. Žemle nakrájame na kocky, ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle speníme cibuľu, pridáme žemle, špik a petržlenovú vňať, krátko opekáme a zalejeme vývarom (necháme 10 minút postáť).
2. Do zmäknutej zmesi pridáme nadrobno nakrájanú umytú pečeň, vajcia, majorán, soľ, korenie a muškátový oriešok. Zo zmesi formujeme väčšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vode alebo priamo v hovädzom či slepačom vývare asi 15 až 20 minút.
ČAS PRÍPRAVY: 20 min, ČAS VARENIA: 20 min.