Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečiete koláč a zabudli ste vybrať maslo? Nemusíte ho dávať do mikrovlnky, skúste malý trik!

Rýchla pomoc

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.

Pozor, štípu!

Sušené feferónky štípu viac ako čerstvé. Preto s nimi pri varení a dochucovaní zaobchádzajte opatrne. Radšej menej ako priveľa. Kto by pálivej chuti nemal dosť, môže si pridať trocha feferónky na svoj tanier.

Zdroj: shutterstock

Pozor, štípu!

SOS z kuchyne

Kedy môžem vybrať upečený koláč z formy?

Linda z Bratislavy

Radí redaktorka Petra Mitringová

Na to existuje jednoduché pravidlo. Kysnuté a piškótové koláče treba nechať 10 minút odpočívať a až potom sa môžu vybrať z formy. Cesto za ten čas pekne sadne a nehrozí popraskanie alebo zlomenie. Krehké koláčiky sa z plechu vyberajú ideálne ihneď po dopečení. Pri vanilkových rožkoch je dobré chvíľku počkať, aby sa nepolámali.

Zdroj: shutterstock

SOS z kuchyne

Rýchla pomoc

Ak pečiete koláč a zabudli ste vybrať maslo, nevadí. Nemusíte ho dávať do mikrovlnky, stačí, ak ho nastrúhate priamo do cesta, prípadne ho zakryte horúcim pohárom, zmäkne tak rýchlejšie.

Zdroj: shutterstock

Rýchla pomoc

Jete hrozno správne?

Máte rady hrozno, ale jadierka už nie? Chyba! Sú veľmi zdravé a plné antioxidantov, ktoré chránia bunky. Môžete ich však nahradiť hroznovým olejom, ktorý sa získava práve z jadierok. Má najmenej nasýtených mastných kyselín zo všetkých olejov a neobsahuje ani cholesterol.

Zdroj: shutterstock

Jete hrozno správne?

Padlo nám do oka

Valček na cesto
Bez valčeka na cesto si výbavu kuchyne nevieme predstaviť. Dá sa s ním vaľkať cesto, drobiť sušienky či čokoládu i vyhrešiť manžela, keď sa vráti neskoro večer domov. Dnes nájdete naozaj širokú ponuku tohto neodmysliteľného pomocníka s rôznymi vychytávkami, stačí si vybrať.

Zdroj: archív firmy

Vzorovaný, Top Top, 11,90 €

Zdroj: archív firmy

So silikónom, Bellarose, 23,69 €

Zdroj: archív firmy

S nastaviteľnou hrúbkou cesta, Tescoma, 20,90

Pre knihomoľky

Marcel Ihnačák: Hostina
Známy slovenský šéfkuchár vás vo svojej najnovšej knihe presvedčí, že hostina nemusí znamenať len veľkú slávnosť či hody, keď sa pod množstvom jedla až stôl prehýna. Nie, hostinu môžete hocikedy vychutnať aj so svojimi priateľmi či s rodinou. Stačí im s láskou pripraviť rôzne výnimočné dobroty. Ich recepty nájdete v tejto chutnej kuchárskej knihe.
Slovart, 19,95 €

Zdroj: archív firmy

Marcel Ihnačák: Hostina

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.