Pekinská polievka
2. 9. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:10)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 10 minút. Čas opekania: 15 minút.
Potrebujeme (na 8 porcií):
160 g póru, 160 g pekinskej kapusty, 160 g šampiňónov, 160 g mrkvy, 200 g kuracieho mäsa, 2 kocky zeleninového bujónu, škrobovú múčku na obalenie, papričky čili podľa chuti, soľ, 3 PL jablčného octu, oleje
Postup:
1 Zeleninu očistíme. Pór a mrkvu nakrájame na kolieska, kapustu a šampiňóny na pásiky. Takisto na pásiky nakrájame umyté kuracie mäso, osolíme ho a obalíme v škrobovej múčke.
2 V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme kuracie mäso, pridáme nakrájanú zeleninu a zalejeme 2 l vody. Dochutíme zeleninovými bujónovými kockami a varíme, kým zelenina nezmäkne. Podľa potreby môžeme polievku zahustiť škrobovou múčkou.
3 Nakoniec ju ochutíme jablčným octom a soľou. Ak chceme polievku mierne pikantnú, podľa chuti pridáme papričky čili.