Penne s gorgonzolou a so špenátom
11. 10. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)
Potrebujeme: 2 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 1 PL masla, 1 PL múky, 75 ml bieleho vína, 350 ml plnotučného mlieka, 1 sušenú papričku čili, 350 g cestovín penne, 150 g syra gorgonzola, 25 g parmezán, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 2 PL citrónovej šťavy, 150 g baby špenátu, 30 g vlašských orechov,
Postup:
1. Dva strúčiky cesnaku a cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Na panvici zohrejeme maslo a opečieme na ňom cesnak s cibuľou. Podusíme dosklovita, pridáme múku a za stáleho miešania opečieme.
2. Prilejeme biele víno a zvaríme na polovicu. Potom prilejeme plnotučné mlieko a metličkou vymiešame dohladka.
3. Pridáme 1 sušenú papričku čili a 5 minút varíme. Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vode.
4. Gorgonzolu rozmrvíme a pridáme spolu s parmezánom do omáčky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.
5. Špenát opláchneme, otrasieme z neho vodu a pridáme do omáčky. Vlašské orechy nasekáme nahrubo.
6. Cestoviny zlejeme, necháme na sitku odkvapkať, nakoniec ich zamiešame do omáčky, posypeme orechmi a ihneď podávame.