Reklama

Perfektný trik na extra chrumkavé vafle! Takto budú super nadýchané a chutiť ako z kaviarne

Belgické vafle

Zdroj: shutterstock.com, internet

Reklama

Čo sa skrýva za jemnými, krehkými a nadýchanými vaflami? Stačí dodržať zopár trikov a aj vy budete mať doma vafle ako od belgických majstrov.

Receptov na chutné vafle nájdete neúrekom. Vo všeobecnosti však treba dodržať zopár bodov, aby bol výsledok taký, aký si predstavujeme.

Maslo je základ a rozhodne s ním netreba šetriť. Práve maslo robí z tejto belgickej pochúťky šťavnatú dokonalosť a môže aj za jej výnimočnú chuť. Okrem toho maslo vytvára pri pečení na povrchu vafle tukový film, ktorý zabraňuje pripáleniu cesta a vytvára mierne chrumkavý povrch.

Ako druhé odporúčame suché ingrediencie pred pridaním do cesta preosiať. Zabránite tak nepríjemným hrudkám.

Ľahkosť a nadýchanosť tejto dobroty docielite prostredníctvom vajec a prášku do pečiva. Ak máte vafle najradšej čo najnadýchanejšie, oddeľte od seba najprv bielky a žĺtky, žĺtky vyšľahajte s maslom a cukrom a až úplne nakoniec opatrne zapracujte vyšľahaný sneh z bielkov. Ten vnesie do cesta bublinky vzduchu, ktoré sa pri pečení ešte zväčšia a vafle budú krásne nadýchané.

Zdroj: Shutterstock

Ako vyšľahať perfektný sneh z bielkov?

Cesto nechajte pred opekaním krátko odležať. Len tak sa dokáže bielkovina v múke, ktorá pôsobí ako spojivo v ceste, rozvinúť a vytvoriť s ostatnými prísadami stabilnú väzbu.

Ak chcete mať svoje vafle chrumkavé, nepoužite do základného receptu mlieko, ale radšej sódu alebo minerálku.