Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Perník s tvarohom

Perník s tvarohom

Zdroj: Život

Reklama

Príprava: 50 minút, Čas pečenia: 20 až 25 minút, 20 porcií,

Potrebujeme: 100 g kryštálového cukru, 200 ml vody + 1 lyžica vody, 1 lyžička octu, 4 žĺtky, 200 g práš. cukru, 4 bielky, 250 g hladkej múky, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička ml. škorice, 2 mleté klinčeky, kôra z 1/2 citróna, 1 lyžica kakaa, 500 g mäk. tvarohu, ríbezľový džem, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g masla, 60 g hrozienok, strúhaná čokoláda, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

Postup:
1. Z kryštálového cukru, lyžice vody a octu pripravíme karamel, ktorý zalejeme zvyškom vody a necháme rozpustiť. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pomaly primiešame vychladnutý karamel.

2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zapracujeme ho k žĺtkom spolu s múkou, sódou bikarbónou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a kakaom.

3. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre.

4. Vychladnutý medovník potrieme džemom a tvarohovou plnkou a posypeme nastrúhanou čokoládou.

5. Tvarohová plnka: Tvaroh vymiešame s maslom, cukrom, hrozienkami a vanilínovým cukrom.

elektrická rúra: 180 °C
teplovzdušná rúra: 160 °C
plynová rúra: stupeň 3 – 4

Vyberáme pre vás niečo PLUS