Perníková špaldová bábovka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: iStockphoto
Reklama
20 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 3 kus vajce, 150 gram trstinový cukor, 2 polievková lyžica med, 110 gram rozpustené maslo, 200 mililiter smotana na šľahanie, 50 mililiter mlieko, 280 gram špaldová hladká múka, 0.5 balíček prášok do pečiva, 1 polievková lyžica perníkové korenie
1.
Najprv vyšľaháme celé vajcia s trstinovým cukrom. Pridáme med, rozpustené maslo a postupne smotanu a mlieko.
2.
Samostatne zmiešame múku s práškom do pečiva a perníkovým korením.
3.
K zmesi z vajec, medu a masla pridáme suchú múčnu zmes. Dobre premiešame.
4.
Zmes dáme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme pri teplote 180 °C približne 45 minút.