Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Perníková špaldová bábovka

Perníková špaldová bábovka

Zdroj: iStockphoto

Reklama

20 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 3 kus vajce, 150 gram trstinový cukor, 2 polievková lyžica med, 110 gram rozpustené maslo, 200 mililiter smotana na šľahanie, 50 mililiter mlieko, 280 gram špaldová hladká múka, 0.5 balíček prášok do pečiva, 1 polievková lyžica perníkové korenie

1.

Najprv vyšľaháme celé vajcia s trstinovým cukrom. Pridáme med, rozpustené maslo a postupne smotanu a mlieko.

2.

Samostatne zmiešame múku s práškom do pečiva a perníkovým korením.

3.

K zmesi z vajec, medu a masla pridáme suchú múčnu zmes. Dobre premiešame.

4.

Zmes dáme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme pri teplote 180 °C približne 45 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS