Milujete pesto, chrumkavú bagetu a pohár talianskeho vína? Tieto tri recepty si zamilujete
16. 6. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: Shutterstock
Pesto je skvelá pochúťka, ale nemusí byť vždy len bazalkové. Vyskúšajte naše recepty.
Bazalkové pesto
4 až 6 porcií
Potrebujeme:
80 g píniových orechov
1 veľká viazanička bazalky
100 g strúhaného parmezánu
200 ml extra panenského olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie
Takto sa to podarí:
Píniové orechy opražíme nasucho na panvici dozlatista. Dáme ich do mixéra spolu s bazalkovými listami, parmezánom a polovicou oleja. Vymiešame na pyré. Potom primiešame aj zvyšný olej. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Preložíme do pohára, zatvoríme a dáme do chladu.
Olivové pesto
Zdroj: shutterstock.com
3. Nezabudnuteľné olivy
4 až 6 porcií
Potrebujeme:
1 PL píniových orechov
100 g strúhaného parmezánu
strúčik cesnaku
4 ančovičky
200 g čiernych olív bez kôstky
1 malá viazanička petržlenovej vňate
200 ml extra panenského olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
Takto sa to podarí:
Píniové orechy dáme ich do mixéra spolu s cesnakom, ančovičkami a parmezánom. Vymiešame na pyré. Potom primiešame olivy, vňať a olej. Dochutíme soľou, korením a dáme do pohára, zatvoríme a dáme do chladu.
Červené pesto
4 až 6 porcií
Potrebujeme:
300 g sušených paradajok
2 strúčiky cesnaku
100 g strúhaného parmezánu
100 ml extra panenského olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
Takto sa to podarí:
Všetky suroviny dáme do mixéra vymiešame na hladké pyré. Dochutíme soľou a korením a dáme do pohára. Uzavrieme a dáme do chladničky.