Reklama

Milujete pesto, chrumkavú bagetu a pohár talianskeho vína? Tieto tri recepty si zamilujete

Pesto z medvedieho cesnaku

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Pesto je skvelá pochúťka, ale nemusí byť vždy len bazalkové. Vyskúšajte naše recepty.

Bazalkové pesto

4 až 6 porcií

Potrebujeme:

80 g píniových orechov

1 veľká viazanička bazalky

100 g strúhaného parmezánu

200 ml extra panenského olivového oleja

2 PL citrónovej šťavy

soľ

mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

Píniové orechy opražíme nasucho na panvici dozlatista. Dáme ich do mixéra spolu s bazalkovými listami, parmezánom a polovicou oleja. Vymiešame na pyré. Potom primiešame aj zvyšný olej. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Preložíme do pohára, zatvoríme a dáme do chladu.

Olivové pesto

Zdroj: shutterstock.com

3. Nezabudnuteľné olivy

4 až 6 porcií

Potrebujeme:

1 PL píniových orechov

100 g strúhaného parmezánu

strúčik cesnaku

4 ančovičky

200 g čiernych olív bez kôstky

1 malá viazanička petržlenovej vňate

200 ml extra panenského olivového oleja

soľ

mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

Píniové orechy dáme ich do mixéra spolu s cesnakom, ančovičkami a parmezánom. Vymiešame na pyré. Potom primiešame olivy, vňať a olej. Dochutíme soľou, korením a dáme do pohára, zatvoríme a dáme do chladu.

Červené pesto

4 až 6 porcií

Potrebujeme:

300 g sušených paradajok

2 strúčiky cesnaku

100 g strúhaného parmezánu

100 ml extra panenského olivového oleja

soľ

mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

Všetky suroviny dáme do mixéra vymiešame na hladké pyré. Dochutíme soľou a korením a dáme do pohára. Uzavrieme a dáme do chladničky.