Pfeffer steak
19. 5. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút
Potrebujeme: 300 g hovädzej sviečkovice, 300 ml vývaru, olej, 1 lyžica celého zeleného korenia, 250 g zemiakov kapia, 200 g mrazenej anglickej zeleniny, 200 g brokolice, 20 g masla, práškový cukor, muškátový oriešok, soľ
Ako na to: Plátky hovädzej sviečkovice osolíme a opečieme na miernom ohni v malom množstve oleja, aby sa vytvorila kôrka. Hotové mäso odložíme a vo výpeku opražíme niekoľko zrniečok celého zeleného korenia, zalejeme a necháme prevariť.
Očistené zemiaky v šupke nakrájame na mesiačiky a opečieme vo fritéze alebo v rúre. Anglickú zeleninu podusíme na masle a ochutíme práškovým cukrom a muškátovým orieškom. Mäso prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi, s anglickou zeleninou, nakrájanou kapiou a blanšírovanou brokolicou.