Piccata milanese so špagetami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
35 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 6 kus paradajka, 1 kus šalotka, 1 strúčik cesnak, 4 polievková lyžica olivový olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 100 mililiter zeleninový vývar, 350 gram špagety, 60 gram strúhanka, 4 polievková lyžica strúhaný parmezán, 8 kus teľacia kotleta, 4 polievková lyžica hladká múka, 2 kus vajce, 1 polievková lyžica maslo, 2 polievková lyžica bazalka, soľ, kryštálový cukor, mleté čierne korenie
1. Paradajky sparíme, ošúpeme, jadierka odstránime a dužinu nakrájame na kocky. Olúpeme šalotku a cesnak a nasekáme najemno.
2. Na horúcom oleji opražíme cesnak a šalotku, pridáme paradajky, chvíľku restujeme a podlejeme vývarom a paradajkovým pretlakom. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Na miernom ohni dusíme asi 15 minút.
3. Medzitým uvaríme cestoviny v slanej vode. Strúhanku zmiešame so 4 PL parmezánu, so soľou a s korením. Plátky mäsa osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vyšľahaných vajciach a v parmezánovej zmesi.
4. V panvici zohrejeme maslo s olejom a vypražíme rezne z oboch strán dozlatista. Papierovými utierkami odsajeme tuk.
5. Scedené a uvarené cestoviny dáme na taniere, pridáme aj rezne a posypeme soľou a korením. Ozdobíme omáčkou a nasekanou bazalkou.