Reklama

Pikantná bravčová pečienka

Pikantná bravčová pečienka

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 400 g bravčového mäsa z karé, 4 cibule, 100 g masti, 2 strúčiky cesnaku, 150 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, rasca

Postup:

1. Umyté, očistené a na rezne pokrájané mäso potrieme roztlačeným cesnakom a osolíme.

2. Do pekáča dáme masť a na kolies ka nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, rascu a mierne okoreníme. Podlejeme trochou vody a udusíme domäkka.

3. Hotové mäso vyberieme, šťavu precedíme cez sitko a rozpustíme v nej strúhaný tvrdý syr. Mäso na tanieri prelejeme syrovou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi.