Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pikantná čínska polievka

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 6 - 8 porcií

Potrebujeme: 50 g sušených húb, 50 g širokých rezancov, 200 g uvareného kuracieho mäsa, 1 kocka slepačieho bujónu, 1 lyžica maizeny, 1 vajce, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica vínneho octu, 1 malá cibuľa alebo pór, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1. Huby zalejeme horúcou vodou.

2. Rezance na 20 minút ponoríme do studenej vody a pokrájame na menšie kúsky.

3. Do vriaceho bujónu pridáme huby, rezance a pokrájané mäso.

4. Maizenu rozmiešanú v troške vody a rozšľahané vajce prilejeme do polievky. Osolíme, okoreníme a krátko povaríme.

5. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame kečup, sójovú omáčku, vínny ocot a nadrobno pokrájanú cibuľu alebo kolieska póru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS