Pikantná paradajková omáčka ku grilu
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: iStockphoto
40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kilogram paradajky, 125 gram šalotky, 2 strúčik cesnak, 3 polievková lyžica olej, 2 polievková lyžica ocot, 75 gram hnedý cukor, 100 mililiter paradajkový kečup, 2 čajová lyžička korenie čili, 3 čajová lyžička korenie karí, soľ
1.
Paradajky umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Šalotku a cesnak nasekáme najemno.
2.
V hrnci rozpálime olej a cesnak a cibuľu na ňom speníme. Pridáme paradajky a chvíľu podusíme. Zamiešame ocot, cukor, kečup, 6 PL vody, korenie čili a karí. Varíme na miernom ohni za občasného miešania 20 až 25 minút. Omáčka musí jemne zhustnúť. Dochutíme soľou, korením čili a karí, prípadne octom.
3.
Ešte horúcu omáčku nanesieme do pripravených sterilizovaných fľašiek a dôkladne uzavrieme. Bez sterilizácie vydrží omáčka v chladničke 2 až 3 týždne. Skvele sa hodí ku grilovanému mäsku a zelenine.