Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pikantné kura z woku

Pikantné kura z woku

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Potrebujeme: 200 g póru, 400 g kuracích pŕs, 2 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL čili pasty, 400 g cukety, 200 g šampiňónov, 6 ČL oleja, 200 ml zeleninového vývaru, 1 ČL škrobovej múčky, soľ, koriander

Postup:

1. Pór očistíme, bielu a svetlozelenú časť nakrájame na tenké kolieska. Kuracie prsia nakrájame na 2 cm kocky.

2. V miske zmiešame sójovú omáčku, kryštálový cukor a 1 ČL pasty čili, nálevom ochutíme kura s pórom, prikryté necháme odležať, pokiaľ si pripravíme zeleninu.

3. Cuketu očistíme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na 5 mm plátky. Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice.

4. Vo woku zohrejeme 4 ČL oleja, pridáme mäso s pórom, za stáleho miešania ho opečieme a preložíme na tanier. Wok poutierame papierovou utierkou, dáme doň 2 ČL oleja, cukety a huby a za stáleho miešania opekáme asi 2 až 3 minúty.

5. Nakoniec primiešame mäso s pórom. Zeleninový vývar zmiešame so škrobovou múčkou, prilejeme do woku a necháme prevrieť. Osolíme a podávame posypané koriandrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS