Piškótová roláda
7. 8. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 10 až 15 minút
Potrebujeme (na 1 roládu): Cesto: 4 vajcia, 4 PL teplej vody, 125 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 75 g hladkej múky, 50 g Solamylu štipka prášku do pečiva.
Postup:
Krém: 250 ml mlieka, 125 g masla, 1 balíček vanilkového pudingu, 1 žĺtok, 50 g kryštálového cukru, 2 PL rumu, 250 g čučoriedok. PRÍPRAVA:1. Vajcia s vodou vyšľaháme elektrickým šľahačom, pridáme práškový aj vanilínový cukor a ešte 2 minúty šľaháme. Do vaječnej zmesi pridáme múku zmiešanú so Solamylom a s práškom do pečiva.
2. Plech vyložíme papierom na pečenie, natrieme naň cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cesto hneď vyklopíme z plechu na utierku, zvinieme a necháme vychladnúť.
3. Vanilkový puding rozmiešame v 100 ml mlieka a ostatné mlieko dáme variť. Keď mlieko začne vrieť, prilejeme rozmiešaný puding a za stáleho miešania krátko povaríme do zhustnutia.
4. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a so žĺtkom, pridáme vychladnutý uvarený puding, rum a vymiešame hladký krém. Piškótový plát rozbalíme, natrieme krémom, posypeme čučoriedkami a znova zrolujeme. Roládu môžeme ozdobiť zvyšným krémom alebo len posypeme práškovým cukrom.