25 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 1.5 kilogram jablká, 200 gram mleté pistácie alebo iné orechy, 2 balíček vanilínový cukor, 3 polievková lyžica med, mletá škorica, 100 gram hnedý cukor, 5 kus vajce, 5 polievková lyžica hnedý cukor, 4 balíček pistáciový puding, 1 čajová lyžička kypriaci prášok
1.
Jablká očistíme, rozkrojíme na polovice a vydlabeme v strede jamku na plnenie. Pistácie, vanilínový cukor, med a škoricu spolu rozmiešame.
2.
Plech posypeme cukrom, naukladáme vydlabané polovičky jabĺk, naplníme pistáciovou plnkou smerom nadol tesne vedľa seba. Dáme piecť pri teplote 200 °C približne na 15 minút.
3.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a zľahka zamiešame pistáciové pudingy s kypriacim práškom. Teplotu stiahneme na 180 °C, plech vyberieme, zalejeme pistáciovým cestom a pečieme ďalších 30 minút.