Skvelú domácu pizzu máte hotovú za 20 minút: Zabudnite na zdlhavé kysnutie cesta, stačí to urobiť takto
8. 12. 2015, 17:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:16)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Odrádza vás od pečenia pizze doma zdĺhavé kysnutie cesta? Tu je šikovný tip, ako pripraviť skvelú domácu pizzu podstatne rýchlejšie.
1. Vo veľkej mise zmiešame 1 hrnček hladkej bielej, ideálne chlebovej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva a 1 téglik hustého gréckeho jogurtu. Všetko dôkladne spracujeme na hladké nelepivé cesto. Ak je príliš husté, pridáme pár kvapiek vody, ak je naopak priveľmi riedke, zhustíme ho ďalšou múkou.
2. Po 5-minútovom miesení cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme do požadovaného tvaru a hrúbky a obložíme ho obľúbenými ingredienciami.
3. V rúre vyhriatej na 220 °C pečieme zhruba 10 až 12 minút.