Pizza s korpusom z quinoy
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 250 gram zrnká quinoy (namočená cez noc), 75 mililiter voda, 0.5 čajová lyžička soľ, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 kus veľká cuketa, 1 kus červená cibuľa, 1 kus červená paprika, 1 kus žltá paprika, 250 gram pesto zo sušených paradajok, 165 gram sterilizovaná kukurica, 1 zväzok oregano, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
1.
Rúru predhrejeme na 220 °C a namočenú quinou scedíme a prepláchneme vodou. Vo veľkej mise zmiešame quinou, vodu, 2 PL olivového oleja a soľ. Plech (25 x 25 cm) vystelieme papierom na pečenie a quinou v ňom uhladíme. Pečieme asi 25 minút, kým nie je suchá na dotyk.
2.
Vyberieme z rúry a opatrne vyklopíme papierom hore. Ten stiahneme a cesto vrátime do plechu tak, aby sa teraz zhora opiekla spodná strana. Necháme vychladnúť.
3.
Na oleji v panvici opražíme nakrájanú cuketu, cibuľu, papriky. Ochutíme soľou a dusíme asi 10 minút. Odstavíme a vmiešame kukuricu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
4.
Korpus potrieme pestom a navrstvíme opraženú zeleninu. Pokvapkáme olejom a vrátime do rúry zapiecť na 5 minút.
5.
Vyberieme, nakrájame na štvorce a ozdobíme lístkami oregana.