Pizza s kuracím mäsom a kyslou smotanou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
100 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 0.5 kocka droždie, 1 čajová lyžička soľ, 3 polievková lyžica slnečnicový olej, 0.5 čajová lyžička kryštálový cukor, 300 gram hladká múka, 500 gram kuracie prsia, 2 kus sušená čili paprička, 1 čajová lyžička mletá rasca, 3 polievková lyžica rastlinný olej, 3 kus červená paprika, 100 gram strúhaný syr, 300 mililiter kyslá smotana, 0.5 čajová lyžička mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, šťava z 1 limetky, koriander na ozdobu
1.
Droždie rozpustíme v 170 ml vlažnej vody. Pridáme soľ, olej a cukor. Spolu s múkou vypracujeme na hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
2.
Kuracie mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme. Papričky čili pokrájame nadrobno a spolu s rascou, limetkovou šťavou a olejom zamiešame do mäsa. Necháme 20 minút odležať. Umyté papriky rozpolíme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky.
3.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Ten potrieme olejom a vložíme doň vyvaľkané cesto. Na cesto poukladáme mäso a papriku, posypeme syrom. Pečieme asi 20 minút, kým okraje cesta pekne nezozlatnú.
4.
Smotanu vymiešame s mletou paprikou, dochutíme soľou a korením. Nanesieme na hotovú pizzu, posypeme čerstvým koriandrom a podávame.