Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pizza so špenátom, feniklom a cuketou

Pizza so špenátom, feniklom a cuketou

Zdroj: © StockFood

Reklama

90 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 300 gram hladká múka, 15 gram čerstvé droždie, 1 čajová lyžička soľ, 125 mililiter voda, 200 gram baby špenát, 1 kus fenikel, 1 kus malá cuketa, 200 gram créme fraiche (tučná smotana), 1 strúčik cesnak, 1 čajová lyžička oregano, 0.5 polievková lyžica citrónová kôra, 100 gram tvrdý syr, soľ, mleté čierne korenie

1.

Do pohára dáme 125 ml vlažnej vody, 4 PL hladkej múky a nadrobené droždie. 15 minút necháme kysnúť, potom nalejeme do misky s múkou a so soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme 45 minút kysnúť.

2.

Špenátové listy ponoríme na 1 minútu do vriacej vody, následne scedíme a nahrubo nakrájame. Fenikel umyjeme, osušíme a nastrúhame. Cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky.

3.

Smotanu vymiešame dohladka, pridáme lisovaný cesnak, oregano, soľ, korenie a citrónovú kôru. Syr nastrúhame.

4.

Rúru predhrejeme na 220 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

5.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu a položíme ho do neho. Potrieme smotanovou zmesou, obložíme cuketou, feniklom a špenátom. Dochutíme soľou a korením. Posypeme syrom a pečieme 15 až 20 minút dozlatista.

Vyberáme pre vás niečo PLUS