Pizza so špenátom, feniklom a cuketou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
90 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 300 gram hladká múka, 15 gram čerstvé droždie, 1 čajová lyžička soľ, 125 mililiter voda, 200 gram baby špenát, 1 kus fenikel, 1 kus malá cuketa, 200 gram créme fraiche (tučná smotana), 1 strúčik cesnak, 1 čajová lyžička oregano, 0.5 polievková lyžica citrónová kôra, 100 gram tvrdý syr, soľ, mleté čierne korenie
1.
Do pohára dáme 125 ml vlažnej vody, 4 PL hladkej múky a nadrobené droždie. 15 minút necháme kysnúť, potom nalejeme do misky s múkou a so soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
2.
Špenátové listy ponoríme na 1 minútu do vriacej vody, následne scedíme a nahrubo nakrájame. Fenikel umyjeme, osušíme a nastrúhame. Cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky.
3.
Smotanu vymiešame dohladka, pridáme lisovaný cesnak, oregano, soľ, korenie a citrónovú kôru. Syr nastrúhame.
4.
Rúru predhrejeme na 220 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
5.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu a položíme ho do neho. Potrieme smotanovou zmesou, obložíme cuketou, feniklom a špenátom. Dochutíme soľou a korením. Posypeme syrom a pečieme 15 až 20 minút dozlatista.