Chutné domáce šišky môžete pripraviť aj inak, ako z kysnutého cesta: Vyskúšajte toto rýchle riešenie
7. 3. 2016, 18:25 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:04)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Ak sa vám nechce hrať s kysnutým cestom, no máte chuť na domáce šišky, existuje veľmi elegantné riešenie. Potešte všetkých svojich maškrtníkov.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Galéria k článku
Pizzové šišky (8) kusov
Potrebujeme:
500 g pizzového cesta (polotovar), hladká múka na posypanie dosky, olej na vyprážanie, 50 ml mlieka, štipka soli, 175 g práškového cukru, 25 g kakaa
Takto sa to podarí:
Pizzové cesto rozbalíme a necháme ho pri izbovej teplote zmäknúť. Premiesime a na mierne pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm. Pomocou okrúhlej formičky povykrajujeme šišky (môžeme aj s otvorom vo vnútri). Vyprážame v rozpálenom oleji do zlatohneda asi 2 až 3 minúty z každej strany. Hotové vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke. V mise zmiešame mlieko, soľ, cukor a kakao. Metličkou vymiešame hladkú polevu, do ktorej namáčame hotové šišky.
Čas prípravy: 20 minút
Čas vyprážania: 10 minút