Plánujete na VIANOCE piecť namiesto kapra LOSOSA? S týmito TIPMI bude nádherne šťavnatý!
3. 12. 2022, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:11)

Zdroj: shutterstock
Ryby k Vianociam patria. A práve losos býva aj v našich končinách častou voľbou. S nami bude jeho mäsko na štedrovečernom stole jednoducho dokonalé...
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Mäsko z lososa je delikatesa, ktorú rozhodne stojí za to vyskúšať a to nielen na sviatky. Ľahko sa čistí, mäso je chutné a štavnaté a nie je cítiť po nepríjemnej rybacine. Vhodné je aj pre detičky, keďže kosti v ňom sú veľké a ľahko sa odstránia. Skutočne na ňom nie je čo pokaziť. Samozrejme, len ako ho správne pripravíte. Mäso lososa, rovnako ako aj pri iných rybách, je háklivé na vysušenie a preto je veľmi dôležité dodržiavať pri jeho tepelnej úprave tieto tipy:
- Určite ho nepečte veľmi dlho a neprikrytý. Ryby sa naozaj veľmi rýchlo prepečú, tak na to myslite.
- Najlepšie je dať ho piecť spolu so šťavnatým ovocím, ako sú napríklad citróny, prípadne ho posypte vločkami masla.
- Skvelým spôsobom je aj pečenie v pergamenovom papieri, keď šťava z rybky ostáva vnútri a nevyparuje sa.