Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Plánujete na VIANOCE piecť namiesto kapra LOSOSA? S týmito TIPMI bude nádherne šťavnatý!

Losos s opekanou zeleninou

Zdroj: shutterstock

Reklama

Ryby k Vianociam patria. A práve losos býva aj v našich končinách častou voľbou. S nami bude jeho mäsko na štedrovečernom stole jednoducho dokonalé...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO: Praktické tipy a rady z mojej kuchyne: OVOCIE

    Mäsko z lososa je delikatesa, ktorú rozhodne stojí za to vyskúšať a to nielen na sviatky. Ľahko sa čistí, mäso je chutné a štavnaté a nie je cítiť po nepríjemnej rybacine. Vhodné je aj pre detičky, keďže kosti v ňom sú veľké a ľahko sa odstránia. Skutočne na ňom nie je čo pokaziť. Samozrejme, len ako ho správne pripravíte. Mäso lososa, rovnako ako aj pri iných rybách, je háklivé na vysušenie a preto je veľmi dôležité dodržiavať pri jeho tepelnej úprave tieto tipy:

    • Určite ho nepečte veľmi dlho a neprikrytý. Ryby sa naozaj veľmi rýchlo prepečú, tak na to myslite.
    • Najlepšie je dať ho piecť spolu so šťavnatým ovocím, ako sú napríklad citróny, prípadne ho posypte vločkami masla.
    • Skvelým spôsobom je aj pečenie v pergamenovom papieri, keď šťava z rybky ostáva vnútri a nevyparuje sa.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS