Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Platesa s opekanou polentou

Platesa s opekanou polentou

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 mililiter zeleninový vývar, 125 gram polenta, 2 polievková lyžica strúhaný parmezán, 5 polievková lyžica olivový olej, 2 vetvička rozmarín, 1 kus fenikel, 150 gram cherry paradajky, 1 polievková lyžica nasekaná koriandrová vňať, 4 kus filet z platesy, muškátový oriešok, koriander, soľ, mleté čierne korenie, kôra a šťava z 1/2 citróna

1.

Vývar privedieme do varu. Pridáme polentu a dôkladne pomiešame. Varíme na miernom ohni asi 5 minút. Stiahneme z ohňa, primiešame parmezán a dochutíme muškátovým orieškom.

2.

Okrúhlu formu vytrieme olejom a nanesieme polentovú zmes do výšky 1 až 2 cm. Necháme chladnúť 30 minút. Polentu vyklopíme a nakrájame na 8 kúskov.

3.

Rozhorúčime 2 PL oleja na grilovacej panvici a spolu s rozmarínom na ňom polentu z oboch strán opražíme dozlatista.

4.

Fenikel nakrájame na veľmi tenké plátky a spolu s paradajkami opekáme na 2 PL oleja asi 4 minúty. Pridáme kôru a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zamiešame koriandrovú vňať.

5.

Rybu opečieme na zvyšnom oleji z oboch strán do svetlohneda.

6.

Platesu podávame spolu s opečenou polentou a so zeleninou. Môžeme posypať morskou soľou a ozdobiť koriandrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS