Plnená bravčová hruď
13. 8. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:36)
Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 PL slnečnicového oleja, 2 PL masla, 450 g bravčovej hrude, 350 g mäkkej neúdenej klobásy na varenie, 125 ml bieleho vína, 2 jablká, pár stoniek petržlenovej vňate, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
Postup:
1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Klobásu vytlačíme z črievka a zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a korením. Bravčovú hruď preložíme na dosku, narežeme, aby nám vznikol väčší plát, vyklepeme a do stredu dáme klobásovú plnku. Okraje mäsa prehneme cez plnku a mäso zafixujeme potravinárskou niťou.
2. Roládu zvonka dôkladne naolejujeme a výdatne ochutíme soľou a korením. V pekáči opečieme mäso zo všetkých strán, znížime teplotu a pridáme trochu masla.
3. Keď sa prestane tvoriť pena, pridáme reznou stranou dole rozpolené jablká. Opekáme niekoľko minút, potom pridáme víno, zvýšime teplotu, víno zvaríme na polovicu a mäso preložíme do rúry.
4. Pečieme asi 15 až 18 minút. Mäso vyberieme z rúry, necháme 5 minút odležať a potom ho nakrájame a podávame s jablkami a vetvičkou petržlenovej vňate.
Čas pečenia: 35 minút