Plnené baklažány
19. 8. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 baklažány, 4 paradajky, 1 cibuľa, 100 g syra feta, 1 PL píniových orieškov, 1/2 ČL škorice, 2 vetvičky petržlenovej vňate, 2 vetvičky bazalky, 3 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, olej na vymastenie misy
Postup:
1. Baklažány umyjeme a pozdĺžne prekrojíme v 2/3. Dužinu vydlabeme lyžicou, najemno nasekáme, všetok baklažán osolíme a necháme odstáť. Paradajky ponoríme na niekoľko sekúnd do vriacej vody. Potom ich prudko schladíme v ľadovej vode, ošúpeme a nahrubo nasekáme.
2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Petržlenovú vňať a bazalku nasekáme. Syr nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom speníme cibuľu.
3. Pridáme baklažánovú dužinu, paradajky, bylinky, škoricu a píniové oriešky. Osolíme, okoreníme a premiešame. Podusíme 10 minút. Odstavíme a primiešame syr.
4. Rúru predhrejeme na 180 °C. Misu vhodnú na zapekanie vymastíme olejom a natesno do nej vložíme vydlabané baklažány. Naplníme ich syrovou zmesou a vložíme na 40 minút do rúry. Podávame ihneď po upečení.