Plnené baklažány
23. 2. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:39)

Zdroj: Archív
PRÍSADY (pre 4 osoby): 2 veľké baklažány 1 viazanička mladej cibuľky 150 g ryže 300 ml zeleninového vývaru 2 paradajky 2 PL olív 100 g nízkotučného strúhaného syra ümleté čierne korenie soľ olivový olej
PRÍPRAVA:
1. Baklažány umyjeme, osušíme a po dĺžke rozrežeme napoly. Väčšiu časť dužiny vydlabeme, posekáme nadrobno, posolíme a okoreníme. V panvici rozohrejeme olej a polovice baklažánov z rozkrojenej strany krátko opečieme a odložíme.
2. Nadrobno posekanú cibuľku speníme na oleji, pridáme umytú ryžu a krátko orestujeme. Zmes zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme. Medzitým paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme a pokrájame.
3.Uvarenú ryžu premiešame, pridáme syr, paradajky a baklažánovú dužinu. Baklažány naplníme zmesou, pridáme olivy, pokvapkáme olivovým olejom a zakryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.