Reklama

Plnené bravčové mäso

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 2 porcie

Potrebujeme: bravčové karé vykostené (300 g), mleté čierne korenie, soľ Plnka: 150 g cibule, 100 g farebných paprík, 2 vajcia, 60 mäkkej salámy, 250 ml vývaru z bujónovej kocky, hladká múka, olej

Postup:

1. Bravčové mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
8 – 10 minút

2. Pridáme pokrájané farebné papriky a spolu podusíme. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu. Necháme mierne vychladnúť. Na rezne položíme plátky mäkkej salámy. Na to rozotrieme pripravenú plnku.
15 minút

3. Mäso napoly preložíme a konce spojíme ihlami. Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka. Mäso počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Po udusení ho vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
15 minút