Plnené bravčové mäso
27. 4. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 40 minút, 2 porcie
Potrebujeme: bravčové karé vykostené (300 g), mleté čierne korenie, soľ Plnka: 150 g cibule, 100 g farebných paprík, 2 vajcia, 60 mäkkej salámy, 250 ml vývaru z bujónovej kocky, hladká múka, olej
Postup:
1. Bravčové mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
8 – 10 minút
2. Pridáme pokrájané farebné papriky a spolu podusíme. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu. Necháme mierne vychladnúť. Na rezne položíme plátky mäkkej salámy. Na to rozotrieme pripravenú plnku.
15 minút
3. Mäso napoly preložíme a konce spojíme ihlami. Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka. Mäso počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Po udusení ho vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
15 minút