Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Plnené cestovinové mušle (Conchiglioni ripieni)

Plnené cestovinové mušle (Conchiglioni ripieni)

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 350 gram cestoviny conchiglioni, 3 polievková lyžica olivový olej, 200 gram šampiňóny, 200 gram slanina, 1 strúčik cesnak, 100 mililiter suché červené víno, 50 gram sušené paradajky v oleji, 2 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, 3 polievková lyžica strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Prepláchneme ich studenou vodou a necháme odkvapkať. Premiešame s malým množstvom oleja a dáme do zapekacej misy.

2. Rúru predhrejeme na 200 °C.

3. Šampiňóny očistíme a nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na rezance. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Spolu so šampiňónmi a slaninou opečieme na 1 až 2 PL oleja dozlatista. Podlejeme vínom.

4. Paradajky precedíme, necháme dobre odkvapkať a nadrobno nasekáme. Zmiešame s petržlenovou vňaťou a pridáme do šampiňónovej zmesi. Dochutíme soľou a korením.

5. Zmes pridáme do cestovín, premiešame a posypeme parmezánom. Dáme do rúry na 5 minút, kým sa syr neroztečie.

6. Podávame naservírované na šalátových listoch.

Vyberáme pre vás niečo PLUS