Plnené cestovinové mušle (Conchiglioni ripieni)
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:53)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 350 gram cestoviny conchiglioni, 3 polievková lyžica olivový olej, 200 gram šampiňóny, 200 gram slanina, 1 strúčik cesnak, 100 mililiter suché červené víno, 50 gram sušené paradajky v oleji, 2 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, 3 polievková lyžica strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie
1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Prepláchneme ich studenou vodou a necháme odkvapkať. Premiešame s malým množstvom oleja a dáme do zapekacej misy.
2. Rúru predhrejeme na 200 °C.
3. Šampiňóny očistíme a nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na rezance. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Spolu so šampiňónmi a slaninou opečieme na 1 až 2 PL oleja dozlatista. Podlejeme vínom.
4. Paradajky precedíme, necháme dobre odkvapkať a nadrobno nasekáme. Zmiešame s petržlenovou vňaťou a pridáme do šampiňónovej zmesi. Dochutíme soľou a korením.
5. Zmes pridáme do cestovín, premiešame a posypeme parmezánom. Dáme do rúry na 5 minút, kým sa syr neroztečie.
6. Podávame naservírované na šalátových listoch.