Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Plnené kapsy s citrónmi a cesnakom

Plnené kapsy s citrónmi a cesnakom

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 4 kus kuracie prsia (po 120 g), 2 kus červená paprika, 2 kus žltá paprika, 1 kus citrón, 4 plátok parmská šunka, 120 gram cherry paradajky, 100 gram syr Gorgonzola, 120 mililiter suché biele víno, 4 strúčik cesnak, 3 vetvička estragón, 4 polievková lyžica olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

1.

Rúru predhrejeme na 180 °C.

2.

Papriky umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na rezance. Cesnak nakrájame na plátky. Zmiešame s paradajkami a paprikami a dáme do pekáča. Pokvapkáme 2 PL oleja a posypeme soľou a korením. Zalejeme vínom.

3.

Prsia očistíme a z jednej strany narežeme. Syr rozdelíme na 4 časti a vložíme do pŕs. Tie zabalíme každé do jedného plátu šunky. Uložíme na zeleninu do pekáča, posypeme korením a pokvapkáme olejom.

4.

Citrón opláchneme pod horúcou vodou a nakrájame na plátky. Na každé prsičko položíme plátok citróna, zvyšok poukladáme na zeleninu. Pečieme 25 minút do zlatohneda.

5.

Podávame posypané a ozdobené estragónom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS