Plnené kuracie prsia
8. 11. 2013, 9:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 60 minút, Čas vyprážania: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 kusy kuracích pŕs, 4 kusy kuracej pečienky, 1 PL masla, 12 listov špenátu, 5 zemiakov, 6 PL hladkej múky + múka na obaľovanie, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pečienku umyjeme, osušíme a sprudka opečieme na masle. Potom každý kus zabalíme do troch listov špenátu a zabalíme ich do kuracích pŕs.
2. Naplnené kuracie prsia podľa potreby spevníme špáradlom a obalíme v hladkej múke.
3. Zemiaky ošúpeme, tri rozmixujeme a zmiešame s prelisovaným cesnakom, s korením, s majoránom, so soľou a s múkou. Zvyšné zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.
4. V múke obalené kuracie prsia namočíme do zemiakového cesta a potom ešte obalíme v strúhaných zemiakoch. Mäso vypražíme na oleji dozlatista a podávame s listami zelených šalátov (rukola, valeriánka...).