Reklama

Plnené kuracie stehná

Plnené kuracie stehná

Zdroj: © StockFood

Reklama

40 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 100 gram jeden deň starý chlieb bez kôrky, 0.5 hrnček mlieko (125 ml), 2 polievková lyžica očistené pistácie, 160 gram mleté teľacie mäso, 4 polievková lyžica najemno nastrúhaný parmezán, 2 polievková lyžica lístky citrónového tymianu, 4 kus vykostené kuracie stehno aj s kožou, 2 čajová lyžička extra panenský olivový olej, 0.5 hrnček biele víno (125 ml), 1 hrnček hustý kurací vývar (250 ml), 2 polievková lyžica maslo

1.

Rúru predhrejeme na 190 °C. Do misky vložíme natrhaný chlieb a zalejeme ho mliekom. Necháme 5 minút nasiaknuť. Medzitým vložíme pistácie do šálky. Zalejeme ich dostatočným množstvom vriacej vody, po 30 sekundách vodu zlejeme a pistácie očistíme. Potom ich nahrubo nasekáme.

2.

K chlebu pridáme pistácie, teľacie mleté mäso, parmezán a tymian. Ochutíme soľou, korením a dobre premiešame.

3.

Kuracie stehná položíme kožou nadol na dosku, na každé dáme štvrtinu teľacej plnky, dobre pritlačíme a mäso zvinieme, kožu dobre poprekladáme, aby vznikla roládka. Každú zaistíme špáradlami, aby plnka nevypadávala.

4.

Na pekáč dáme 2 lyžičky panenského olivového oleja, zohrejeme a mäso opečieme z každej strany. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 minút alebo dovtedy, kým sa mäso dôkladne neprepečie. Upečené roládky vyberieme z rúry, preložíme na horúci tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať.

5.

Pekáč s výpekom dáme na mierny oheň a zalejeme bielym vínom. Privedieme do varu a polovicu tekutiny necháme odpariť. Pridáme kurací vývar, privedieme ho do varu a asi tretinu z neho opäť necháme odpariť. Zložíme z ohňa, zamiešame maslo a dochutíme.

6.

Plnené kuracie stehná nakrájame na 1,5 cm plátky a podávame s omáčkou a so sezónnou zeleninou.