Plnené lokše
2. 10. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:09)

Zdroj: Recepty zo života
Čas prípravy: 20 minút. Čas dusenia: 25 minút.
Potrebujeme (na 12 kusov): 12 kusov hotových zemiakových lokší, 200 g oravskej slaniny, 1 veľkú cibuľu, 1 PL oleja (podľa potreby), 1 kg kvasenej kapusty, klobásu, 150 ml vody na podliatie, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL hladkej múky na zahustenie
Takto sa to podarí:
1. Slaninu nakrájame na pásiky, opražíme (podľa potreby prilejeme olej) a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
2. Kapustu opláchneme a dáme do hrnca. Pridáme nakrájanú klobásu, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Udusenú kapustu okoreníme, osladíme a osolíme, podľa potreby poprášime múkou.
3. Hotovú kapustovú náplň dáme do lokší a zrolujeme. Podávame poliate opečenou slaninou a cibuľou.
TIP: Namiesto klobásy môžete použiť údené mäso dobre ochutené paprikou.