Neviete sa dočkať leta? Domáce chrumkavé plnené langoše sú stokrát lepšie a lahodnejšie ako tie z kúpaliska
23. 4. 2018, 13:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:25)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Pripravte si cesto aspoň deň vopred. Ak ho nespotrebujete hneď, v chladničke vydrží až štyri dni.
Plnené mini langoše
Potrebujeme:
200ml vlažného mlieka
1 balenie sušeného droždia
500g hladkej múky
125ml kyslej smotany
1 vajce
soľ
šunku a syr na plnenie
Olej na vyprážanie
Na podávanie: cesnak a soľ
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Plnené mini langoše
1. Všetky suroviny zmiešame a vymiesime tuhšie cesto. Ak je príliš husté, dolejeme trochu mlieka.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Plnené mini langoše
2. Cesto necháme v chladničke do druhého dňa, kde vykysne a zdvojnásobí svoj objem. Ak potrebujete cesto hneď, nechajte ho aspoň dve hodiny v teple.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Plnené mini langoše
3. Langoše tvarujeme pomocou oleja na pracovnej doske aby sa nelepili.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Plnené mini langoše
4. Naplníme ich šunkou a syrom.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Plnené mini langoše
5. Vypražíme dozlatista a podávame s cesnakom.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Plnené mini langoše