Plnené pohánkové palacinky
21. 6. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)

Zdroj: Nový čas pre Ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 35 minút. 4 porcie
Prísady: Cesto: 125 g pohánkovej múky, 125 g pšeničnej múky, 3 biovajcia, 250 ml mlieka, 100 až 150 ml vody, soľ, olej na opekanie
Plnka: 2 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 4 menšie póry, soľ, mleté čierne korenie, 125 g strúhaného tvrdého syra, 2 PL kyslej smotany
Postup:
1. Na prípravu palaciniek zmiešame pohánkovú a pšeničnú múku, vajcia, mlieko, vodu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať. Na rozohriatej panvici s troškou oleja pripravíme tenké palacinky a hotové odložíme do rúry vyhriatej na 70 °C (aby nevychladli).
2. Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nasekaný ošúpaný cesnak, nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme na malé kúsky nakrájaný očistený pór a približne 10 minút dusíme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Stiahneme z plameňa a k dusenému póru pridáme strúhaný syr a smotanu. Všetko dobre premiešame. Zeleninovo-smotanovou zmesou naplníme palacinky, zvinieme a ešte teplé podávame napríklad s kôpkou kyslej smotany a čerstvými bylinkami.