Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Plnené teľacie rezne s kaparami

Plnené teľacie rezne s kaparami

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 6 polievková lyžica rastlinný olej, 4 plátok teľací rezeň, 4 plátok syr ementál, 4 plátok varená šunka, 100 gram hladká múka, 2 kus vajce, 0.5 čajová lyžička strúhaná citrónová kôra, 150 gram strúhanka, 4 polievková lyžica kapary, soľ, mleté čierne korenie

1. Dva pláty potravinárskej fólie potrieme malým množstvom oleja. Vložíme medzi ne rezeň a dôkladne vyklepeme natenko.

2. Plátok šunky zabalíme do plátku syra, položíme na polovicu rezňa a preklopíme cez ňu druhú polovicu mäsa. Okraje jemne pritlačíme. Osolíme, okoreníme.

3. Do jedného plytkého taniera nasypeme múku, do druhého strúhanku. Do misky rozbijeme vajcia a spolu s citrónovou kôrou vyšľaháme.

4. Plnené rezne najprv obalíme v múke, potom ponoríme do vajec a nakoniec obalíme v strúhanke.

5. V panvici rozhorúčime asi 5 PL oleja a plnené rezne z oboch strán vyprážame dozlatista.

6. Hotové rezne naservírujeme spolu s kaparami na taniere.

Vyberáme pre vás niečo PLUS