Plnené teľacie rezne s kaparami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 6 polievková lyžica rastlinný olej, 4 plátok teľací rezeň, 4 plátok syr ementál, 4 plátok varená šunka, 100 gram hladká múka, 2 kus vajce, 0.5 čajová lyžička strúhaná citrónová kôra, 150 gram strúhanka, 4 polievková lyžica kapary, soľ, mleté čierne korenie
1. Dva pláty potravinárskej fólie potrieme malým množstvom oleja. Vložíme medzi ne rezeň a dôkladne vyklepeme natenko.
2. Plátok šunky zabalíme do plátku syra, položíme na polovicu rezňa a preklopíme cez ňu druhú polovicu mäsa. Okraje jemne pritlačíme. Osolíme, okoreníme.
3. Do jedného plytkého taniera nasypeme múku, do druhého strúhanku. Do misky rozbijeme vajcia a spolu s citrónovou kôrou vyšľaháme.
4. Plnené rezne najprv obalíme v múke, potom ponoríme do vajec a nakoniec obalíme v strúhanke.
5. V panvici rozhorúčime asi 5 PL oleja a plnené rezne z oboch strán vyprážame dozlatista.
6. Hotové rezne naservírujeme spolu s kaparami na taniere.