Plnené trubičky
6. 7. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 10 minút, 20 kúskov
Potrebujeme: 2 balíčky lístkového cesta, 1 vajce na potretie
Šunková pena: 100 g šunky alebo údeného mäsa, 80 g masla, štipka čierneho korenia
Syrová nátierka: 100 g syra s modrou plesňou, 1 lyžica mlieka, 100 g masla
Bryndzová nátierka: 100 g bryndze, 100 g masla, 1 malá cibuľa, 1 lyžička mletej červ. papriky, štipka mletej rasce
Postup:
1. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, nakrájame z neho pásiky dlhé 20 cm a široké 3 cm a šikmo ich navinieme na hliníkové trubičky (potrebujeme približne 20 kusov).
2. Trubičky položíme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Medzitým si pripravíme plnky, ktoré potom pomocou cukrárskeho vrecka naplníme.
3. Šunková pena: Šunku alebo údené mäso pomelieme a vyšľaháme s maslom a so štipkou čierneho korenia dopenista.
Syrová nátierka: Syr zalejeme horúcim mliekom a roztlačíme vidličkou. Potom vymiešame s vyšľahaným maslom.
Bryndzová nátierka: Cibuľu nadrobno posekáme, spolu s mletou paprikou, rascou a so zmäknutým maslom pridáme k bryndzi a vyšľaháme dopenista.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4