Plnené vajíčka s tuniakom a hráškom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 4 kus vajce, 100 gram tuniak z konzervy, 2 polievková lyžica crème fraîche, 1 polievková lyžica majonéza, 2 čajová lyžička citrónová šťava, 500 gram hrášok, 20 gram maslo, 2 polievková lyžica nasekané čerstvé bylinky (žerucha, pažítka a kôpor), soľ, mleté čierne korenie
1.
Vajcia varíme 10 minút natvrdo, ochladíme a ošúpeme. Očistené vajcia rozpolíme a žĺtky opatrne vyberieme.
2.
Žĺtky zmiešame s precedeným tuniakom. Zjemníme s créme fraiche a majonézou. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Zmes nanesieme do jamôk v bielkach.
3.
Hrášok krátko blanšírujeme v osolenej vode a scedíme. Ešte horúci zmiešame s maslom.
4.
Hrášok nanesieme na tanier a obložíme plnenými bielkami. Posypeme nasekanými bylinkami.