Reklama

Plnené vajíčka s tuniakom a hráškom

Plnené vajíčka s tuniakom a hráškom

Zdroj: © StockFood

Reklama

15 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 4 kus vajce, 100 gram tuniak z konzervy, 2 polievková lyžica crème fraîche, 1 polievková lyžica majonéza, 2 čajová lyžička citrónová šťava, 500 gram hrášok, 20 gram maslo, 2 polievková lyžica nasekané čerstvé bylinky (žerucha, pažítka a kôpor), soľ, mleté čierne korenie

1.

Vajcia varíme 10 minút natvrdo, ochladíme a ošúpeme. Očistené vajcia rozpolíme a žĺtky opatrne vyberieme.

2.

Žĺtky zmiešame s precedeným tuniakom. Zjemníme s créme fraiche a majonézou. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Zmes nanesieme do jamôk v bielkach.

3.

Hrášok krátko blanšírujeme v osolenej vode a scedíme. Ešte horúci zmiešame s maslom.

4.

Hrášok nanesieme na tanier a obložíme plnenými bielkami. Posypeme nasekanými bylinkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS