Plnené vajíčka so žĺtkovou penou
8. 7. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)

Zdroj: Archív
Reklama
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 20MINÚT 8 vajec 120 g masla čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, žerucha) soľ 50 g sardiniek 4 zelené olivy 2 malé reďkovky listový šalát na ozdobu
POSTUP: 1. Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme v studenej vode, olúpeme. 2. Z vajec odrežeme vrchnú časť bielka, opatrne vyberieme žĺtky a v miske ich vymiešame s maslom. Potom pridáme najemno nasekané bylinky. Zmes osolíme a okoreníme podľa chuti. 3.Žĺtkovú penu nastriekame cukrárenským vrecúškom do rozkrojených vajec (bielkov). Ozdobíme stočenými sardelami, plátkami umytej reďkovky, kolieskami olív a bylinkami.