Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Plnené vajíčka so žĺtkovou penou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 20MINÚT 8 vajec 120 g masla čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, žerucha) soľ 50 g sardiniek 4 zelené olivy 2 malé reďkovky listový šalát na ozdobu

POSTUP: 1. Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme v studenej vode, olúpeme. 2. Z vajec odrežeme vrchnú časť bielka, opatrne vyberieme žĺtky a v miske ich vymiešame s maslom. Potom pridáme najemno nasekané bylinky. Zmes osolíme a okoreníme podľa chuti. 3.Žĺtkovú penu nastriekame cukrárenským vrecúškom do rozkrojených vajec (bielkov). Ozdobíme stočenými sardelami, plátkami umytej reďkovky, kolieskami olív a bylinkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS