Plnené zemiakové placky
27. 1. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 50 minút
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 2 vajcia, 2 lyžice polohrubej múky, 1 viazanička reďkoviek, 1 pór, 1 hlávkový šalát, 8 plátkov hydinovej šunky, 300 g mäkkého tvarohu, 100 ml smotany na varenie, 2 lyžičky strúhaného chrenu, 8 lyžíc oleja, 4 lyžice citrónovej šťavy, mleté biele korenie, 1 lyžička majoránu, soľ
Ako na to: Zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a primiešame vajcia a múku. Osolíme, ochutíme majoránom a bielym korením. Cesto necháme na chvíľu odležať.Reďkovky rozštvrtíme, pór rozkrojíme po dĺžke a najemno nakrájame, hlávkový šalát natrháme na malé kúsky, šunku pokrájame na malé štvorčeky.
Tvaroh rozšľaháme so smotanou, vmiešame doň chren, pokrájanú zeleninu a väčšiu časť nakrájanej šunky. Na rozohriatom oleji vypražíme malé placky. Vždy dve placky spojíme zeleninovým krémom. Na tanieri ozdobíme listami hlávkového šalátu a zvyšnými štvorčekmi šunky.